Leírás
A vodkát hagyományosan olyan növényekből állítják elő, mint a rozs, búza, kukorica vagy burgonya, amelyekben cukor és keményítő található.
A Ciroc vodka azonban egyedülálló, mert teljesen szőlőpárlatból készül, ami az első ilyen jellegű vodka a világon. A neve két francia szóból, "cime" (hegycsúcs) és "roche" (szikla) összeállításából származik, utalva arra a szőlőtermő vidékre, ahol a szőlő növekszik. A Mauzac Blanc szőlőfajta a Gaillac régió egyik hegyes területéről, Cordes-sur-Ciel település közeléből származik.
A Ciroc elkészítése során a szőlőt nem kell felmelegíteni vagy forró vízzel kezelni a cukor kinyeréséhez. Ehelyett hideg áztatást, hideg erjesztést és tárolást alkalmaznak, ami egyedülálló módszer a vodkakészítésben. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a Ciroc vodka friss és gyümölcsös ízvilágot kapjon.
Az erjesztett szőlőt speciális lepárlási folyamaton viszik át. A Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik az Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlás pedig egy tradicionális rézüstön történik, ami meghatározza a Ciroc vodka egyedi karakterét, és az ultra-prémium minőségét.
Ebben a kiadásban a végső termék zöldalma ízjegyekkel gazdagított, természetes gyümölcsízzel átitatott vodka, ami egy karakteres italt eredményez. Ideális alapanyaga gyümölcsös koktéloknak, inspiráló és különleges ízvilággal.
A vodkát hagyományosan olyan növényekből állítják elő, mint a rozs, búza, kukorica vagy burgonya, amelyekben cukor és keményítő található.
A Ciroc vodka azonban egyedülálló, mert teljesen szőlőpárlatból készül, ami az első ilyen jellegű vodka a világon. A neve két francia szóból, "cime" (hegycsúcs) és "roche" (szikla) összeállításából származik, utalva arra a szőlőtermő vidékre, ahol a szőlő növekszik. A Mauzac Blanc szőlőfajta a Gaillac régió egyik hegyes területéről, Cordes-sur-Ciel település közeléből származik.
A Ciroc elkészítése során a szőlőt nem kell felmelegíteni vagy forró vízzel kezelni a cukor kinyeréséhez. Ehelyett hideg áztatást, hideg erjesztést és tárolást alkalmaznak, ami egyedülálló módszer a vodkakészítésben. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a Ciroc vodka friss és gyümölcsös ízvilágot kapjon.
Az erjesztett szőlőt speciális lepárlási folyamaton viszik át. A Mauzac Blanc szőlőt négyszer párolják le, majd összekeverik az Ugni Blanc szőlőből származó, szintén négyszer desztillált párlattal. A végső, ötödik lepárlás pedig egy tradicionális rézüstön történik, ami meghatározza a Ciroc vodka egyedi karakterét, és az ultra-prémium minőségét.
Ebben a kiadásban a végső termék mangó ízjegyekkel gazdagított, természetes gyümölcsízzel átitatott vodka, ami egy karakteres italt eredményez. Ideális alapanyaga gyümölcsös koktéloknak, inspiráló és különleges ízvilággal.
Paraméterek
Származási hely | Franciaország |