Leírás
Don Papa Rum - Sugarlandia szelleme
Sugarlandia otthona a Don Papa rumnak. Nem csupán földrajzilag, hanem lelkileg is. Ez egy olyan hely, ahol az idő úgy tűnik, mintha megállt volna, és a természet még mindig az úr. Képzeljünk el egy friss, buja és rendkívül termékeny vidéket, ahol a cukornád igazi otthonra lel. A Negros szigetén található ősi cukorgyárak darálják és őrlik a cukornádat, ebből születik az igazi „fekete arany”, a helyi melasz, ami ennek a gazdag, édes és aromás rumnak az alapját adja.
Hogyan készül ez a legendás rum?
A Don Papa egy olyan termék, amely a Fülöp-szigetek tiszteletben tartott nemes cukornádjából születik. Ahhoz, hogy ez a nemes párlat elkészülhessen, a cukornádat minden év októberétől májusig kézzel aratják a helyiek, mielőtt feltennék azokat a teherautókra.
Ezek a teherautók szállítják el a cukornádat a malmokba, melyek már 1920 óta dolgoznak, és azóta darálják, őrlik a cukornádat, létrehozva a „fekete aranyat”. Ebből születik meg a testes, kissé édes és gyümölcsös rum. A melaszt fermentálják a Bago lepárlóban, majd toronylepárlóval történik a lepárlás.
Miután a rumot ex-bourbon hordókba fejtik az érleléshez, friss forrásvízzel csökkentik az alkohol tartalmát 65%-ra. Ezeket a gondosan kiválasztott amerikai tölgyfa hordókat enyhén pörkölik, hogy kiemeljék a gyümölcsös és vaníliás jegyeket, és természetes úton sötétebb rumot kapjanak.
Az érlelés a Kanlaon hegy lábánál történik, ahol a meleg és nedves klíma miatt gyorsabb érlelés zajlik. Fontos megemlíteni, hogy 8% az angyalok részesedése az elpárolgás mértékét jelentve, ami összehasonlítva Skóciával magas, de Tajvannal alacsony.
Hét hosszú év után gondosan kiválasztják a hordókat, és a Master Blender irányítása alatt keverik össze, hogy elkészüljön a világot boldoggá tevő Don Papa rum.
Paraméterek
Származási hely | Fülöp-szigetek |