Leírás
A „Bottled-In-Bond” kifejezés valójában egy védjegy, amely az amerikai szeszpiac több italát igyekszik kategorizálni vagy megjelölni a magasabb minőségűek között, hasonlóan ahhoz, ahogy a védett francia champagne, cognac vagy éppen a magyar pálinka és tokaji esetében történik. A „Bottled-In-Bond” törvény 1897-ben jelent meg az Egyesült Államokban, és azóta a biztos származást és átláthatóságot hivatott jelölni.
A Jack Daniel's Bonded és a Jack Daniel's Triple Mash hangsúlyozza ezt a fontos védjegyet, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét. Habár a Jack Daniel’s már a „Bottled-in-Bond” előtti időszakban is megfelelt ezeknek az elvárásoknak, azóta a piacon kapható márkák száma nagy mértékben megnőtt, ezért a gyártók úgy érezték, most vált igazán fontossá ez a megkülönböztető jelölés, különösen amikor az amerikai italok között választunk.
A Tennessee-ben használt egészen különleges lepárlási eljárás adja az itt készült whiskyk egyedülállóan tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágát. Ennek köszönhetően az államban készülő italokat nem is a Kentuckyban ismert bourbon, hanem Tennessee-whiskey néven illetik. A Jack Daniel's Tennessee whiskey-t a hatalmas üstökben párolják, majd az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom lé: átszűrődik a csövek alatt lévő, juharfából készült faszénen, így alakul ki a Jack Daniel's csodálatosan kerek és selymes ízvilága.
Paraméterek
Származási hely | Egyesült Államok |