Leírás
Tennessee egyes vidékein mind a mai napig tilos a szeszes italok forgalmazása, ezért az államot az amerikaiak egyszerűen csak a "legszárazabbként" emlegetik. Ennek ellenére Lynchburg városában található a világ talán legismertebb whiskyjének, a Jack Daniel'snek a lepárlója.
Az itt készült nedűk kivételesen tiszta és kiegyensúlyozott ízvilágának titka az egészen különleges, csak Tennesseeben alkalmazott lepárlási eljárásban rejlik, amelynek köszönhetően az államban készülő italokat nem a Kentuckyban ismert bourbonnak, hanem tennessee-whiskeynek nevezik. A Jack Daniel's Tennessee Whiskey-t a hatalmas duplaüstökben főzik, majd az érlelés előtt egy apró lyukakkal tűzdelt, hosszú csőrendszerbe vezetik. A kis lyukakon keresztül napokon át csepeg a finom nedű, amely átszűrődik a csövek alatt fekvő, juharfából készült aktívszenes rétegen, így alakítva ki a Jack Daniel's különlegesen kerek és selymes ízvilágát.
A single barrel kiszerelések az amerikai whisky-k királyai, mivel az USA-ban elterjedtek a magas, gyakran többszintes italraktárak. A magasabb rekeszekben lévő hordókban az intenzívebb faíz átvétele miatt az italok intenzívebb ízűek lesznek, mint az alsóbb szinteken érlelt társaik. Ennek köszönhetően a single barrel palackozások mindig a felső szinteken lévő hordókból származnak.
Paraméterek
Származási hely | Egyesült Államok |