Leírás
A Jameson whisky története John Jameson nevéhez kötődik, aki 1780-ban, bár skót származású volt, Írországban alapította saját lepárlóját. Azóta a Jameson a legmagasabb minőségű italaival hódítja meg a világot, egyedülálló, karakteres ízvilággal. A kimagasló minőséget a válogatott árpa és a kristálytiszta víz mellett leginkább az adja, hogy speciális, gondosan válogatott fahordókban érlelik, melyek különleges, édeskés aromát biztosítanak a Jameson whiskyk számára. Az aranysárga szín is mutatja a mérhetetlen odafigyelést. Minden egyes Jameson whisky háromszoros lepárlás során nyeri el végleges formáját és hamisíthatatlan aromáját, így kiválóan fogyasztható önmagában, esetleg egy kevés jéggel, de kiváló alapanyag prémium koktélokhoz is.
A Jameson Black Barrel egy különleges ír whisky, amely tiszteleg a munkások előtt, akik fáradságos munkával elszenesítik a hordókat, hogy fokozzák az ízek gazdagságát és összetettségét. Az elszenesítés régi módszer a hordók élénkítésére az íz fokozása érdekében. A Black Barrel whisky egyedülálló gazdagságot kölcsönöz, intenzívebb vanília édességgel, karamellával, pirított fával, gyümölccsel és meleg fűszerekkel. A Jamesonra jellemző szellemiség a "Sine Metu", vagyis "Félelem nélkül", ami John Jameson háromszor desztillált ír whiskey létrehozására ösztönözte.
Koktél javaslat: Jameson Black Barrel Old Fashioned
Összetevők:
- 60 ml Jameson Black Barrel
- 5 ml cukorszirup
- 2 kanál Angostura keserű
- 3 kanál narancs keserű
Elkészítés:
Tegyél jeget egy pohárba vagy korsóba, majd adj hozzá Jameson Black Barrel whiskyt, cukorszirupot, Angostura keserűt és narancs keserűt.
Keved jéghidegig, majd szűrd egy jéggel töltött kőüvegbe.
Díszítsd narancshéjjal.
Paraméterek
Származási hely | Írország |