Leírás
A Kah Reposado tequila kizárólag 100% kék agávéból készül, és legalább két hónapig érlelik amerikai tölgyfahordóban. A tequila íze telt és viszkózus, melyben intenzív agávé ízek mellett vanília és karamell jegyek is érezhetők.
A KAH tequilát a mexikói Jalisco tartományban, Tequilában, a Tequila-hegy lábánál található Fabrica de Tequilas Finos szeszfőzde készíti. Ez a terület az UNESCO által az emberiség örökségének nyilvánított terület. A lepárlóüzemben dolgozók többsége, köztük a KAH Tequila vezető lepárlómestere, Arturo Fuentes, a 2000-es alapítás óta itt dolgozik. Fuentes úr, aki negyvenöt éve alkoholtartalmú italokat készít, több mint egy évtizede csatlakozott a KAH csapatához.
A tequila előállítási folyamata - az agávé előkészítésétől a tölgyfahordóban történő érlelésen át a kivételes, egyedi palackokba történő palackozásig - hagyományos módon, nagy szenvedéllyel és kézműves munkával zajlik. A KAH tequila készítése az agavé növényből indul. Tequilát csak a kék Weber-agávéból (agave azul vagy agave tequilana) lehet lepárolni. Az agavé növény kifejlődése legalább 6-7 évig tart, mielőtt betakaríthatóvá válik.
Paraméterek
Származási hely | Mexikó |