Leírás
Amikor japánban több mint száz évvel ezelőtt teret nyert a Matsui Shuzo-féle lepárlás, még csak szakét-t és szósut készítettek. A whiskyk csak később kerültek sorra. Bár mára a szigetországban komoly whiskygyártási kultúra alakult ki, de a mai napig van több olyan gyártó, aki Skóciából származó alapanyagot is használ az általa japánban készített italaihoz. Az egyik ilyen gyártó és termék a Kurayoshi Pure Malt Whisky. Ez egy 100% -os malátázott árpa whisky, amely alapanyaga Skóciából kerül a japán gyártóhoz. A rézüstökben történő lepárlás után legalább három évig ex-bourbon hordókban érlelt whisky igazán szépen bizonyítja a japánok szakértelmét. A Kurayoshi legnagyobb mennyiségben forgalmazott terméke telt és kiegyensúlyozott, aromájában mazsolát, dióféléket és vaníliát idéz.
Paraméterek
| Származási hely | Japán |



























