Leírás
Az 1800-as évek elején két testvér, Benjamin és Eduardo Camp, valamint partnerük, Evaristo Alvarez spanyol telepesekként telepedtek le Kubában. Megalkották rum lepárlójukat a titkos receptjük és a híres spanyol sherry/brandy gyártási módszerek alapján. A Matusalem Rum márkanév 1872-ben született, és a "Esto es mas viejo que Matusalem" (azaz "idősebb, mint Matusalem") kifejezés a rum készítésére és érlelésére utal.
A márkát nem rengették meg a történelmi viharok sem. Túlélte a függetlenedő Kuba viszályait, erőt merített az amerikai szesztilalomból, vagyis a "Koktélok Arany Korszakából". 1956-ban véget ért egy korszak, amikor a család száműzetésre kényszerült. 1997-ig kellett várni, amikor Dr. Claudio Alvarez, az alapító ükunokája újraélesztette a legendás márkát.
A cég jelenlegi központja Miami-ban van, a rum gyártása és palackozása pedig Santiagoban és a Dominikai Köztársaságban történik. A talaj, a klíma és a cukornád minősége összefonódik a családi receptekkel, biztosítva az eredeti minőséget.
Mi teszi különlegessé a Matusalem rumot? A legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználása és több mint 100 éve változatlan családi recept és eljárás. Más rumoktól eltérően, a Matusalem érleli a legtisztább, legfinomabb lepárolt alkoholt. Ezáltal minimálisra csökken a rum amil-alkohol tartalma, amelyet a másnaposság és fejfájás fő okozójának tartanak. A Matusalem érlelési és keverési eljárása a Solera eljáráson alapul, amelyet először e termék készítése során adaptáltak a rumokra is. Jelenleg mindössze hat rumnál alkalmazzák ezt a technikát világszerte.
A Matusalem többszörösen díjnyertes rum, és Kuba legendás prémium rum márkája. Az érlelés solera eljárással történik, amely során a hordókat egymásra pakolják, és minden évben a legalsó sorban lévő hordókból palackoznak le, majd a felette lévőből visszapótolják azt.
Így haladnak felfelé a legfelső hordókig, amelyekbe mindig a friss párlat kerül. A solera eljárásban a legidősebb összetevők 23 évet töltenek hordóban.
Paraméterek
Származási hely | Dominikai Köztársaság |