Leírás
Az egyre sikeresebb Monkey Shoulder whisky márka új változata a füstöt helyezi az első helyre. Joe Petch, a Monkey Shoulder globális nagykövete, azt nyilatkozta az új whiskyről: "A Smokey Monkey-t nagyrészt azért alkottuk meg, mert a világ vezető csaposai erre kértek minket. Úgy éreztük, hogy így lehetőséget kapunk arra, hogy valamit visszaadjunk azoknak, akik a kezdetektől támogatták a Monkey Shoulder-t ezért készítettük ezt a változatot." A Smokey Monkey a gyártó egy új keveréke, kifejezetten arra tervezték, hogy füstös csavart adjon hozzá egy sor klasszikus skót whisky koktélhoz. A Highland-i tőzeggel szárított, első töltéső ex bourbon hordókban érlelt maláta whisky-t a cég keverőmestere, Brian Kinsman úgy írja le, mint a "puha vaníliás, fűszeres és citrusos utalások az eredeti Monkey Shoulder whiskyből, amelyet száraz füstöléssel borítunk, és teszünk teljessé”. Véleménye szerint a márka kedvelői egyből felismerik majd az ismerős sima karaktert, és élvezik az izgalmas új koktélokat, amit a füstös változat használata hoz magával. A Monkey Shoulder márkát 2005-ben a William Grant & Sons indította útjára. Készítéséhez a GlenfiDíszdobozich, a Balvenie és a Kininvie párlatait használták. Az új változat lehetőséget teremt a bártendereknek, hogy egymás mellé helyezve a két változatot, a vendég dönthesse el, melyikből is kéri kedvenc whisky-koktélját.
Paraméterek
| Származási hely | Skócia |



























