Leírás
Masataka Taketsuru nevéhez köthető a Japán whiskyk történetének kezdete. Az ő családjának sörgyára volt, ezért már korán megismerkedett a szeszgyártás gyakorlatával. A Glasgow-i egyetemen töltött évei során elsajátította ennek tudományos hátterét is, ami a skót whiskykkel való találkozása során még tovább formálódott. Masataka idővel visszaköltözött Japánba, és 1934-ben megalapította a Nikka Whisky márkát, amelynek első lepárlója a Hokkaidoban található Yoichi, második pedig a Miyagikyo üzem lett. A Nikka Coffey Malt whisky az oszlopüstös lepárló megalkotójáról Aenas Coffey-ról kapta nevét, aki 1830-ban tökéletesítette a technológiát. Ennek a malátawhiskyk körében szokatlan eljárásnak köszönhetően a Nikka Coffey Malt rendkívül lágy és selymes.
Paraméterek
| Származási hely | Japán |



























