Leírás
A Zacapa rumok Guatemala keleti részén, Zacapa városában készülnek, ahol az italokat egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (cukornád mézből) készítik. Ez a folyamat ritkább és nehezebb, mint a cukornád-melasz alapú rumkészítés. Az érlelésük is rendkívüli, mivel a végleges érlelés spanyol sherry hordókban történik Solera módszerrel. Ez azt jelenti, hogy a hordók több sorban vannak egymás fölött elhelyezve, és mindig csak a legalsó sor hordóiból palackoznak, miközben a felső sorok tartalmát mindig a lentebbi sorokból pótolják, egészen a legfelső hordóig. Ez az eljárás biztosítja az állandó ízt és minőséget az alsó sor hordóiból.
A Zacapa rumok előállítási folyamata rendkívül bonyolult, és Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is fontos szerepet játszik a Zacapa sikereiben. Az italok számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, például a Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába. A Zacapa Centenario 23 változat egy hosszan érlelt, különlegesen zamatos rum, amelyet a gyártó a terület eredeti őslakóinak emlékének szentel, és minden palackon tradicionális, a helyi kultúrát szimbolizáló nádfonat díszítést helyez el.
Paraméterek
Származási hely | Guatemala |