Leírás
Növényi összetevőkből négy külön kivont komponens (üröm, fűszer, virág és citrus) készül, melyeket badacsonyi száraz fehérborból készült borpárlattal állítanak elő. Ezek a kivonatok kerülnek az alapbor keverékébe. A vermut végleges édessége cukor és karamell hozzáadásával kerül beállításra.
Szín: Halvány rubin színű, kissé opálos (szűretlen változat).
Illat: Az üröm jellegzetes illatát vezetően érzékeljük, de mellette megjelennek a citrusfélék jegyei is. Ahogy fejlődik, egyre hangsúlyosabbá válnak a gyümölcsös aromák, melyeket szárított fűszerek (szegfűszeg, szerecsendió stb.) harmonikusan egészítenek ki. Ezt egy komplex, kiegyensúlyozott illatréteg követi, amelyben az édesgyökér édességére emlékeztető jegyek keverednek medicinális és ásványos aromákkal.
Íz: Az ital nevében jelzett édességet finoman kíséri az édesség, nem dominálja azt. Az üröm, mint alapfűszer, jelen van az ízben is, de nem uralja azt, csak emlékeztet rá, hogy az ital nevét az ürömről kapta. A komplex, kifinomult fűszerességet szegfűszeg, szerecsendió, szárított gyömbér és kerti zöldfűszerek (zsálya, kakukkfű, bazsalikom) alkotják. Az édesség a lecsengésben sem tolakodó, de hosszan megmaradó utóízt eredményez.
Paraméterek
Származási hely | Magyarország |